Studiu de caz: IT Genetics si digitalizarea institutiilor publice

Solutii digitalizare institutii publice

Se vorbește des în spațiul public despre necesitatea transformării digitale a instituțiilor publice, iar în ultimul timp au fost luate măsuri concrete pentru a recupera decalajul existent între companiile private și cele de stat. Înființarea în anul 2020 a Autorității pentru Digitalizare este dovada că există o strategie la nivel național pentru a transforma în realitate acest deziderat.

IT Genetics este unul dintre promotorii digitalizării în România, contribuind până acum la automatizarea proceselor a peste 30.000 clienți. Experienta acumulată în sectorul privat se transpune în soluții ce pot acoperi eficient nevoile sectorului public, asigurând transparența și eficiența serviciilor oferite contribuabililor. Printre soluțiile oferite de companie se numară soluții de trasabilitate persoane și documente, soluții pentru managementul cozilor, soluții de digital signage și ticketing, soluții pentru inventarierea mijloacelor fixe și solutii de control acces.

De la începutul acestui an, două instiuții publice au selectat IT Genetics ca partener care să îi susțină în inovarea proceselor cu ajutorul tehnologiilor moderne. Una dintre ele este Poliția Locală din Timișoara, iar a doua este Poșta Română.

Poliția locală Timișoara

Situația inițială: Polițiștii locali care constatau că un autovehicul a staționat sau a oprit neregulamentar, lipeau pe parbrizul acestuia o foaie prin care îl invitau pe proprietarul mașinii la sediul politiei pentru întocmirea procesului verbal de constatare a contravenției. Foaia era de dimensiuni mari, informațiile erau completate de mână, de multe ori ilizibil, ceea ce ducea la confuzii, erori și reclamații adresate instituției.

Soluția: Rezolvarea acestei provocări s-a realizat prin implementarea unei soluții ce include: o aplicație custom în care se pot edita informatii, telefoane mobile, imprimante portabile și consumabilele aferente. Astfel, datele de identificare ale autovehiculului sunt completate în format digital și printate instant pe un bon, ce rezistă timp îndelungat. IT Genetics a furnizat cele 84 de imprimante termice portabile EPSON TM-P80 și rolele de hârtie necesare imprimării.

Rezultate: Costurile tipăririi înștiințărilor au fost reduse cu 95% datorită implementării acestei soluții. În plus, au fost reduse erorile generate de scrisul ilizibil și a crescut eficiența echipelor prin reducerea timpului alocat fiecărei sesizări.  

Poșta Română

Situația inițială: Înregistrarea și gestionarea coletelor din Biroul de Schimb Internațional era făcută în mod tradițional, manual, pe suport de hârtie. Această modalitate de lucru avea un impact negativ asupra eficienței echipei logisitice și, de asemenea, afecta corectitudinea proceselor. Biroul de Schimb Internațional al Companiei Naționale Poșta Română este punctul de lucru în care sunt prelucrate corespondenta şi a coletele internaționale expediate pe cale maritimă către China și Australia și sosite din Singapore și Israel, fiind unul dintre punctele de lucru strategice ale companiei.

Soluția: Provocările întâmpinate de Biroul de Schimb Internațional au fost rezolvate prin dotarea echipei logisitice cu 100 de Handscannere Datalogic care au fost conectate la ERPul intern. Toate datele care erau anterior completate manual pe hârtie sunt acum înregistrate automat, cu o simplă scanare a codului de bare atașat fiecărui colet.

Rezultate: Beneficiile au fost vizibile imediat ce a fost implementată soluția. Au fost procesate mai multe colete zilnic și în acest fel a crescut cu peste 30% productivitatea echipei logistice. Erorile de înregistrare au fost eliminate complet și, datorită confortului sporit oferit de aceste echipamente, satisfacția echipei s-a îmbunătățit considerabil ceea ce a dus la creșterea ratei de retenție a angajaților în cadrul companiei. 

Gradul de digitalizare a institutiilor publice ne afectează pe fiecare dintre noi în mod direct, indiferent că vorbim de companii sau de indivizi. De aceea, este important să facilităm transferul de know-how și experiență din zona privată către cea publică și să ne unim forțele pentru a obține acea Românie digitalizată în care dorim să trăim și să ne dezvoltăm”, a declarat Adriana Arhire, CEO IT Genetics.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments